Sonntag, 16. Dezember 2018

Schoko-Cardamom-Cookies | Chocolate Cardamom Cookies

English version below

Meine neue Entdeckung für dieses Jahr! Schoko-Cardamom-Cookies. <3
Super lecker und innen ganz weich.



Vorwarnung: Der Teig sollte idealerweise über Nacht kalt stehen!

Zutaten:
125g Mehl
200g Zucker
1/2 Päckchen Vanillezucker (oder Vanillearoma)
50g Kakaopulver
90g Apfelmus
2 TL Cardamom
1 gehäufter TL Backpulver
50ml Öl
Puderzucker nach Bedarf


Zubereitung:

  • Alle Zutaten bis auf den Puderzucker zu einem Teig verkneten.
  • Teig abgedeckt über Nacht (mindestens 3 Stunden) kalt stellen.
  • Ofen auf 180°C/350°F vorheizen.
  • Haselnussgroße Kugeln formen und Puderzucker wälzen.


  • Leicht eindrücken.
  • Mit gutem Abstand insgesamt ca. 10 Teigkugeln pro Blech auf Backpapier legen.





  • 10 Minuten bei 180°C/350°F backen.
  • Gut auskühlen lassen bevor ihr die Kekse vom Blech nehmt.
  • Fertig!


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English version

My latest discover of the year! Chocolate Cardamom Cookies! <3
Super tasty and soft on the inside.



Heads up: The dough should be chilled over night if possible!

Ingredients:
125g of flour
200g of sugar
1/2 a package (about 5g) of vanilla sugar (or add vanilla flavor)
50g of cocoa powder (the dark stuff, not the chocolate milk mix)
90g apple sauce
2 tsp of ground cardamom
1 generous tsp of baking poweder
50ml oil (for example canola or sunflower)
powdered sugar



  • Turn all of the ingredients (except for the powdered sugar) into a dough.
  • Cover dough and chill over night (at least 3 hours).


  • Preheat oven to 180°C/350°F vorheizen.
  • Roll dough to hazelnut sized balls and roll through powdered sugar.
  • Softly press down to flatten each cookie dough ball a little.
  • Place on cookie sheet lined with baking paper. Leave enough room in between each on. (about 10 cookies per cookie sheet.)
  • Bake for 10 minutes at 180°C/350°F.
  • Allow to cool down well before moving cookies.
  • Done!