Zimtsterne sind ja sonst immer mit Ei... Ich hab sie mal ein bisschen abgewandelt, damit es auch ohne geht.
Zutaten für den Teig
- 200g Puderzucker
 - 2 EL Zimt
 - 8 EL Wasser
 - 1 EL Zitronensaft
 - 150g gemahlene Mandeln
 - 200g gemahlene Haselnüsse
 - 1 EL abgeriebene Orangenschale
 
Zutaten für den Guss
- Puderzucker
 - Orangensaft ohne Fruchtfleisch
 
Zubereitung
- Alle Zutaten für den Teig fest miteinander verkneten.
 - Auf einer mit Folie ausgelegten (wirklich! Sonst klebt alles!) Fläche ausrollen und mit einem Förmchen Sterne ausstechen.
 
- Die Zimtsterne auf einem mit Backpapier ausgelegten Blech bei 250°C ca. 5-6 Minuten backen oder bis die Ränder anfangen braun zu werden.
 - Plätzchen gut auskühlen lassen.
 - Aus Puderzucker und ein wenig Orangensaft einen zähen Zuckerguss herstellen.
 - Die Zimtsterne damit überziehen.
 
- Gut trocknen lassen.
 - In einer mit Folie ausgelegten Keksdose lagern.
 
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Zimtsterne, Cinnamon stars, are conventionally made with eggs. I changed a couple of things to make these traditional German Christmas cookies without them.
Ingredients for the dough
- 200g of confectioner's sugar (you cannot use regular sugar! If you don't have confectioner's / powdered sugar, you can use regular sugar and it put in the blender)
 - 2 tablespoons of cinnamon
 - 8 tablespoons of water
 - 1 tablespoon of lemon juice
 - 150g of ground almonds
 - 200g of ground hazelnuts
 - 1 tablespoon of orange peel
 
Ingredients for the icing
- confectioner's sugar
 - orange juice without pulp
 
Instructions
- Take all of the ingredients (except for the icing ingredients) and turn them into a dough.
 - Roll out the dough on cling film (seriously, do it, otherwise everything is going to be sticky) and use a star shaped cookie cutter to cut out stars.
 
- Put the stars on a baking sheet lined with baking paper and bake at 250°C/480°F for 5-6 minutes or until the edges start to brown.
 - Remove from oven and allow to cool down.
 - Using confectioner's sugar and just a little bit of orange juice make a sticky icing. It shouldn't be runny! If it is, add more powdered sugar.
 - Cover the top of the stars with the icing.
 
- Allow the icing to dry.
 - Store in a tin, seperating each layer with wax paper or cling film.
 


