Frischer Rosinenstuten ist schon was Feines :) Totale Kindheitserinnerung.
Zutaten
- 500g Mehl
 - 1 Paket Hefe
 - 60g Zucker
 - Prise Salz
 - 100g Rosinen
 - 1 EL Apfelessig
 - Ca. 200ml Sojamilch
 - und etwas mehr Sojamilch zum Bestreichen
 
Zubereitung
- Mehl, Hefe, Salz, Rosinen und Zucker vermischen.
 - Essig dazu geben.
 - Langsam Milch dazugeben und verkneten bis man einen schönen glatten Teig bekommt.
 - Teig abgedeckt eine Stunde ruhen lassen.
 - Erneut durchkneten.
 - Kastenform mit Backpapier auslegen und Teig hineingeben.
 - Ofen auf 180°C/350°F vorheizen.
 - Teig in Kastenform erneut 30 Minuten ruhen lassen.
 - Großzügig mit Sojamilch bestreichen und im Anschluss in den Ofen stellen.
 - Bei 180°C/350°F ca. 45 Minuten backen.
 - Während des Backvorgangs erneut mit Sojamilch bestreichen.
 - Nach 45 Minuten mit einem Holzstab prüfen, ob der Stuten komplett durch ist.
 - Fertig!
 
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English version
Freshly baked Rosinenstuten is a fine thing. Stuten is a German semi-sweat bread with a yeast dough. Definitely one of those childhood memories.
Ingredients:
- 500g of flour
 - 1 pack of dry yeast (7g)
 - 60g of sugar
 - a dash of salt
 - 100g of raisins
 - 1 tb sp of apple cider vinegar
 - about 200ml of soy milk
 - some more soymilk to brush the loaf with
 
Instructions
- Mix flour, yeast, salt, raisins, and sugar.
 - Add vinear.
 - Slowly add milk and knead until you get a nice, smooth dough.
 - Cover dough and allow to rest for one hour.
 - Knead dough thouroughly.
 - Line a loaf pan with baking paper and put in the dough.
 - Preheat of 180°C/350°F.
 - Let dough rest in loaf pan for another 30 minutes.
 - Generously brush loaf with soy milk before putting it in the oven.
 - Put loaf in the oven at 180°C/350°F for about 45 minutes.
 - Brush loaf with soy milk again during those 45 minutes.
 - After the 45 minutes are up, use a tooth pick to check if the Stuten is baked all the way.
 - Done!
 
